مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفتههای دبیر انجمن قیر ایران مبنی بر وجود رانت یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی برای مخالفت با قیر تهاتری را تکذیب کرد.
براساس حکم قانون بودجه، دولت مکلف شده است ظرف مدت یک ماه از ابلاغ قانون، نسبت به وصول عوارض درآمد حاصل از صادرات محصولاتی از قبیل قیر، متانول و...اقدام کند.
یک کارشناس اقتصادی معتقد است: در راستای تحقق اهداف دولت و مجلس برای حمایت از تولید لازم است وزارت نفت بدون معطلی نسبت به تحویل مواد اولیه قیر به سازمانها مطابق مفاد بودجه اقدام نماید.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت با اشاره به فسادزا بودن طرح قیر رایگان گفت: تجربه سالهای قبل نشان داده است حوالههای مذکور در بازار آزاد داخلی حتی در دبی زیر قیمت خرید و فروش میشود و عامل خراب کردن بازار قیر ایران شده است.
وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که برخی شرکتهای قیرساز حوالههای دریافتی وکیوم باتوم مرغوب داخلی را با وکیوم باتوم نامرغوب خارجی جابهجا میکنند که این اقدام به کیفیت راهها ضربه میزند.
عاشوری دبیر انجمن صنعت پالایش نفت با بیان اینکه قیر هم باید مانند ۴۰ محصول پالایشی دیگر در بورس عرضه شود، گفت: طبق لایحه بودجه ۱۴۰۱ وزارت نفت مکلف به تحویل ۱۹ هزار میلیارد تومان وکیوم باتوم شده است.
قادری عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: باید مشخص شود که خرید و فروش حواله قیر رایگان از چه طریقی صورت میپذیرد و مربوط به چه کسانی است.
طبق گزارش صورت مالی، گروه شرکت ملی پالایش و پخش از زیاندهی 5 هزار میلیارد تومان در سال 98 به سوددهی 22.6 هزار میلیارد تومانی در سال 99 تغییر وضعیت داده است.
نمایندگان مجلس به منظور بررسی بیشتر و دقیقتر موضوع تأمین مواد اولیه قیر (وکیوم باتوم) با ارسال بند مرتبط با این مهم به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ موافقت کردند.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: نگرانیهای تخصیص قیر از این بابت است که فراورده به لحاظ سطح کیفی افت کند و یا در جای دیگر غیر از آنچه هدفگذاری شده، مصرف شود.
هشتم دی در تقویم ایران روز «پتروشیمی» است، صنعتی که بسیاری معتقدند، آیندهِ روشن اقتصاد ایران است و گذشتهای دارد همراه با ماجراهای جالب از زمان فعالیت اولین واحد پتروشیمی ایران برای استخراج قیر توسط خاندان «سادات قیری» تا بعدها.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مورد نگرانی ها از بروز فساد و رانت در توزیع قیر رایگان گفت: نظارت دولت و مجلس بر قیر رایگان میزان تخلفات را کم می کند.
وزارت نفت مکلف است معادل 15 هزار میلیارد تومان در اختیار پالایشگاهها قرار دهد تا براساس تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور، مواد اولیه قیر (وکیوم باتوم) را تحویل دستگاههای اجرایی دهد.
معاون مدیرکل دفتر پیشگیری از قاچاق فرآوردههای نفتی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز میگوید: موضوع آزادسازی غیرکارشناسی قیمت نفت کوره به پوششی برای قاچاق این فرآورده تبدیل شدها ست.
معاون وزیر نفت گفت: 2 میلیارد لیتر سوخت را در دولت قبل فروختند، بدون اینکه این میزان سوخت را تحویل خریداران بدهند و بار تحویل این سوخت را به گردن دولت فعلی انداختهاند، 73 میلیون دلار پول برداشت شده، اما سوختی جابهجا نشده است.
با تصویب اعضای کمیسیون عمران مجلس و تأیید وزاری راه و نفت قرار شد تا پایان سال قیر با قیمت هر تن 9.3 میلیون تومان واگذار شود که تفاوت 2.7 میلیون تنی با قیمت بورس کالا دارد.
با خیزش همه گیری جهانی کووید-۱۹، عرضه و تقاضای قیر به ترتیب ۴.۸ و ۵.۲ درصد کاهش یافت. اما قیر نسبت به دیگر فرآورده های نفتی وضعیت بهتری داشت و پیش بینی می شود که بهبودی زیادی در سال ۲۰۲۱ داشته باشد.
با تصویب بند مربوط به اعطای اعتبار ۱۵۰ هزار میلیارد ریالی قیر تهاتری در بودجه ۱۴۰۰، شاهد حضور گسترده نمایندگان مجلس شورای اسلامی جهت دریافت قیر رایگان در شرکتهای تولیدکننده قیر برای حوزه های انتخابیه شان هستیم!